Cultura

Documenten un nou tram de la muralla a Sant Iscle

Es tracta d’un tram d’estructura a la part nord del castell

També s’han trobat quatre sitges més a la zona oest

Les últimes excavacions al castell de Sant Iscle de Vidreres han permès documentar un nou tram de muralla al nord del castell. Durant els treballs també s’han trobat quatre sitges més a l’ampliació oest del castell, que se sumen a les 23 que ja s’hi havien descobert.

La campanya d’excavacions a Sant Iscle s’ha centrat aquest any a la part nord de la muralla, on s’ha pogut documentar un nou tram d’estructura. Es tracta d’una paret que va en paral·lel a la muralla que ara és visible. Segons els arqueòlegs, les dues muralles no van funcionar de forma simultània. Ara queda pendent estudiar aquest nou tram per poder saber en quin moment es va construir i fins a quin any va funcionar.

A més, en l’ampliació oest del castell, feta en el segle XIV, es van trobar les quatre sitges. Es tracta de recipients en forma de globus excavats al subsòl que es feien servir per guardar-hi cereals. Un cop en desús, es tapaven amb terra, runa i restes orgàniques, motiu pel qual s’hi han trobat restes d’animals i també ceràmica de cuina o grisa medieval. Aquest material es netejarà i documentarà per saber de quina època és. Posteriorment se’n farà un inventari i es dibuixarà per poder afegir les troballes a la memòria científica de la intervenció arqueològica. La campanya d’excavacions es continua ampliant a la zona sud del castell i el fossat, que es va començar a explorar el 2017. Hi han participat dotze voluntaris d’entre 15 i 17 anys, en un primer torn, i vint persones majors d’edat, en un segon torn.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.