Música

Sant Esteve, el 26... i el 27

El Concert de Sant Esteve del Palau de la Música es farà dos dies en format mixt

L’Orfeó Català actuarà en directe i la resta de cors de la família coral, de manera gravada

Les bones tradicions es mantenen, però s’adapten als nous temps. Un bon exemple és el Concert de Sant Esteve del Palau de la Música Catalana, que aquest any presenta diverses novetats per adequar-se a la situació provocada per la pandèmia. Per començar, es farà dissabte, dia de Sant Esteve (19 h), i es repetirà el diumenge a les 12 del migdia, per satisfer la demanda del públic sense traspassar les actuals limitacions d’aforament. De fet, ja gairebé no queden entrades per al concert de dissabte i hi ha força més disponibilitat per al diumenge. A més, el concert del 26 s’emetrà en directe a través del web Palau Digital i de TV3 –amb presentació d’Àlex Robles–, Catalunya Ràdio i Catalunya Música.

L’altre canvi substancial del Concert de Sant Esteve 2020 serà a l’escenari, on actuarà en directe l’Orfeó Català, però ho faran de manera gravada la resta de cors de l’Escola Coral i el Cor de Cambra del Palau, amb un concepte dissenyat pel director d’escena Adrià Aubert. Els enregistraments dels cors s’han realitzat a diferents espais del Palau de la Música i en altres indrets emblemàtics de Barcelona. Simon Halsey i Pablo Larraz, titular de l’Orfeó Català, dirigiran els cors en aquest concert que, amb el lema La cultura i la música ens omplen de vida, combinarà la música, les videoprojeccions, el videoart d’Alba G. Corral, la dansa de Laia Jorba i la dramatúrgia, amb les actrius Sandra Monclús i Joy Sánchez, del Cor Infantil. L’Orfeó estarà acompanyat pel pianista Josep Buforn, l’organista Juan de la Rubia i la cantant Elena Gadel com a solista convidada en un dels temes. “Aquesta edició del Concert de Sant Esteve vol ser un recorregut emocional del que hem viscut al llarg d’aquests darrers mesos: des del confinament fins ara”, expliquen els seus responsables. Pel que fa al repertori, no hi faltaran nadales catalanes i d’altres països, al costat de composicions de diferents autors, incloses dues estrenes: Prova el fred de fer-se etern, de Josep Ollé i Sabaté, i Naixement al Palau, d’Anna Campmany. Al final del concert, tots els cors cantaran el Poema èpic de Nadal, de Marc Timón, compositor convidat d’aquesta temporada al Palau.

Dins la programació de Nadal del Palau de la Música, també destaquen el nou cicle de quatre concerts en coproducció amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, dos d’El trencanous de Txaikovski (25 de desembre i 6 de gener) i dos concerts d’Any Nou (1 i 2 de gener); el concert de nadales del Quartet Mèlt, el dia 28, i el concert del Cor de Cambra del Palau amb el Magnificat de Bach i una selecció d’El Messies de Händel, el 3 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda