Arts escèniques

‘Garrí al forn amb compota de reineta’ de primer plat

Un muntatge teatral d’El Mirall de Blanes obre avui al Teatre Municipal de Girona la 22a edició del Fitag

El festí teatral que cada any per aquestes dates ofereix el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona està a punt. I per al primer plat tenim Garrí al forn amb compota de reineta, un muntatge teatral servit per la companyia El Mirall de Blanes que es podrà gaudir avui, a les 7 de la tarda, al Teatre Municipal de Girona.

Es tracta de la primera incursió en el món del cabaret i, malgrat que pugui semblar que l’embolcall té un punt frívol i cabareter (música, dansa, humor…), l’obra es fa ressò dels temps que vivim, especialment pel que fa a la reivindicació del respecte i la igualtat entre gèneres i opcions sexuals. La irrupció de la pandèmia en va condicionar el procés de creació, havent hagut d’assajar, almenys, en cinc espais diferents, però, malgrat els entrebancs, el 25 de juliol del 2021 es va poder estrenar a Blanes.

El Grup de Teatre El Mirall és un col·lectiu que el curs escolar 1985/86 va començar l’activitat al col·legi públic Joaquim Ruyra de Blanes, en un taller impartit per Josep Alum amb l’objectiu de fomentar en els nens i els joves l’afició pel teatre i el coneixement del món teatral des d’una perspectiva contemporània i creativa. Des de llavors ha evolucionat i el seu planter d’actors i actrius no ha parat de produir espectacles, com ara aquest Garrí al forn amb compota de reineta, fruit d’un treball col·lectiu que ha arribat a bon port gràcies a la tutela de l’actor, ballarí, coreògraf i director Roberto G. Alonso.

Després de la inauguració, el Fitag 2022 oferirà fins al 27 d’agost les obres dels 29 grups participants en aquesta edició, repartides en sis municipis de les comarques gironines: Llançà, Lloret, Maçanet de la Selva, Sant Gregori, Sant Pere Pescador i Vidreres. I són plats per a tots els gustos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala
cultura

L’Arxiu Lafuente de Santander compra la col·lecció d’objectes culinaris d'Antoni Miralda

barcelona
FESTIVAL DE CANES

Jonás Trueba aposta per l’amor

canes
arts escèniques

Catorze finalistes catalans als Max, amb una gala dedicada a Guimerà

barcelona
GIRONA

Unes 700 persones assisteixen al Pati Cultural 2024

GIRONA
patrimoni

Manresa restaura l’escultura dedicada a Josep Anselm Clavé

Manresa