Art

ART

El MNAC mostrarà el món dels jueus i dels conversos a l’Edat Mitjana

El museu de capçalera de l’art català programa també exposicions de Suzanne Valadon i Eveli Torent per al 2024

El MNAC obrirà el nou curs d’exposicions amb El mirall perdut. Jueus i conversos a l’Edat Mitjana (del 23 de febrer al 26 de maig). Organitzada en col·laboració amb el Museo del Prado, la mostra aprofundirà en el paper que van jugar les imatges en les relacions entre jueus i cristians a l’Espanya d’entre el 1285 i el 1492 i posarà la lupa en la utilització de l’art per estimular la conversió dels jueus.

La temporada continuarà amb una proposta dedicada a l’artista Suzanne Valadon (del 19 d’abril a l’1 de setembre). Organitzada en col·laboració amb el Centre Pompidou-Metz i el Musée d’Art de Nantes, es revisarà aquesta figura emblemàtica de la bohèmia de Montmartre a principi del segle XX. Pintora, dibuixant i gravadora, Valadon practicà tots els gèneres, des del retrat i el nu a la natura morta i el paisatge.

El tercer gran projecte expositiu serà Eveli Torent, l’alè d’un artista modern (del 10 d’octubre al 9 de febrer del 2025), en què es traçarà el recorregut d’aquest pintor i il·lustrador, poc conegut però de sorprenent personalitat i trajectòria, nascut a Badalona el 1876. Les seves primeres passes en el món artístic es vinculen a l’entorn d’Els 4 Gats, epicentre crucial del modernisme català. Es relaciona aleshores amb Picasso, que entre 1899 i 1900 realitza tres retrats al carbó de Torent, i també amb Carles Casagemas, Joaquim Mir i Hermen Anglada Camarasa. Aventurer de mena, s’instal·la a Nova York el 1914 i es relaciona aviat amb cercles socials hispans i entitats filantròpiques properes a la maçoneria. El 1922, adquiria una torre de defensa a Eivissa, la Torre d’en Rovira, a la localitat de Sant Josep, en què instal·laria la seva residència d’estiueig i hi disposaria un museu de vestigis arqueològics i un capriciós parc monumental que descobriria el costat més curiós i pintoresc de l’artista.

Al novembre, hi haurà una novetat important a l’exposició permanent: s’obrirà un nou espai dedicat al Mestre de Cabestany gràcies a la incorporació a la col·lecció de quatre fragments escultòrics procedents del monestir de Sant Pere de Rodes, que van ser adquirits per la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Colomo
El músic de Sant Celoni publica ‘Tecno-realista’

“Em calia cantar contra Elon Musk i el tecno-optimisme”

Barcelona
art

L’equip de comissàries de ‘Miró-Picasso’ i el crític d’art Eudald Camps, Premis GAC

barcelona
música

El Festivalot torna a la Devesa, després de passar pels barris

girona
art

Un Degas a Todocolección per 926 euros

barcelona
TEATRE

El Lliure de Gràcia debat íntimament sobre el feixisme a ‘Retrat de l’artista mort’

BARCELONA
LLETRES

Rosa Regàs desgrana sense tabús la seva vida en el llibre ‘Un llegat’

LLOFRIU
música

Buhos, Els Amics de les Arts, Mishima i Ambauka, al Festival Inspira

ripoll

El fiTM presenta un cartell amb un ampli ventall estilístic

LA BISBAL D’EMPORDÀ
ART

Una exposició de Gabriel Casas, entre la programació del festival Lumínic

SANT CUGAT DEL VALLÈS