La Festa del Renaixement renova l'oferta culinària i de pastisseria

La Festa del Renaixement de Tortosa va presentar ahir el Mengeu de festa, l'oferta gastronòmica i de pastisseria creada expressament per a la festa, que enguany es farà del 23 al 26 de juliol. El director tècnic de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, va explicar que 19 restaurants de la ciutat participaran en les jornades gastronòmiques oferint en els seus menús plats adaptats dels receptaris del segle XVI. En aquest sentit, el plat estel·lar de la XIV Festa del Renaixement serà la cassola de varrals ab escabeyg. Segons va explicar un representant de l'associació de restauradors Plat i Got, Joan Ros, es tracta d'un escabetx amb verat, aromatitzat amb gingebre, taronja agra i molta ceba. Per la seua banda, Àngels Pallarès, del gremi de pastissers, va explicar que la novetat en l'apartat Llepolies de la festa. que introdueix una recepta nova cada dos anys, és una coca salada feta amb llavors, albergínia i cansalada.

Tomàs també va assenyalar que l'organització i l'Agrupació Centre Comercial Tortosa també estan treballant «contra rellotge», per tenir a punt les més de 60 parades guarnides del Taulell al carrer. El regidor de Comerç, Joan Caballol, i el regidor de Festes, Jordi Folqué, van destacar la importància de la participació de les entitats de comerciants, restauradors i pastissers, ja que amb la seua implicació van aconseguir rellançar la Festa del Renaixement a partir de la tercera edició. Finalment, Tomàs va dir que la Ruta de la Saboga estarà formada per 17 tavernes, però que n'hi haurà unes quantes més, fora del circuit oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Pas endavant pel futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona

Torna el boomerang, l’espai musical inclusiu a la Mirona

salt
música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala