Opinió

Rigor, proximitat i compromís

La portada d'aquest especial primer aniversari simbolitza les ganes d'avançar i superar obstacles i nous reptes

l'econòmic ha fet un any. Amb aquesta efemèride hem saltat el primer obstacle després que el 19 de juny de 2010 vam donar el tret de sortida a una nova publicació d'economia, que volia explicar, i sobretot analitzar, la situació econòmica del dia a dia i l'entorn del teixit empresarial català, amb un tractament informatiu de rigor, de proximitat i de compromís amb el nostre país.

Han estat 48 edicions, 48 setmanes, 48 experiències úniques per a l'equip de L'Econòmic, que celebra, amb satisfacció, el primer aniversari. Ha estat molta feina i penso que ben treballada, almenys així ens ho diuen molts lectors, anunciants, experts i amics. Vam néixer en plena crisi, i ho vam fer perquè l'equip fundacional del setmanari -que a més de ser periodistes també som emprenedors- vam entendre que, tot i la recessió que es vivia fa un any, a la vida cal arriscar, treballar molt i posar il·lusió i confiança en els nous projectes.

Precisament per això, la portada d'aquest especial primer aniversari és una al·legoria a les ganes de seguir endavant malgrat les dificultats i els obstacles que qualsevol empresa, petita o gran, troba en el seu camí. Per això, els quatre socis de l'empresa Modpow -nascuda el mateix mes que L'Econòmic- fan aquest salt tan decidit endavant amb la voluntat d'assolir fites i avançar cap a noves etapes.

També hem volgut presentar als lectors, que molts són emprenedors i empresaris, un ampli reportatge explicant l'estratègia que han seguit les més de 250 empreses que hem publicat durant l'any per tirar endavant les seves organitzacions. De fet, un nombre important d'aquestes firmes aposten per la internacionalització i la cerca de nous mercats per seguir creixent. Amb el títol El Brasil desperta passions presentem diversos casos, tots tractats a la secció Empreses, on expliquem per què han escollit el país de la samba per fer-hi negocis. I també hem parlat amb el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell -en ple debat sobre l'aprovació dels pressupostos- perquè ens mostri les grans línies per sortir de la crisi i expliqui les picabaralles diàries que té amb el Ministeri d'Economia.

I ara és el moment de fer-nos la pregunta del milió d'euros: quan acabarà la crisi? Respondre la pregunta és fàcil però encertar la realitat futura, complex. Els indicadors ens diuen que el 19% d'atur a Catalunya o les dificultats de la pime per trobar crèdit per tirar endavant l'empresa són les cares més fosques. Per contra, el bon comportament de les empreses exportadores catalanes i la bona salut del turisme fan la situació menys traumàtica.

De tota manera, Catalunya té una assignatura pendent que cal resoldre, la sagnia que suposa el dèficit fiscal amb l'Estat, que molts experts situen en els 20.000 milions d'euros que marxen i no tornen.


Per

Ramon Roca



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona