HOQUEI SOBRE PATINS / TORNEIG MASCULÍ GOLDEN CUP

El revalida, i ja en té quatre

La selecció catalana es va desfer d'Itàlia i va guanyar el títol de la sisena Golden Cup

Va encarrilar la victòria molt aviat i Llaverola va mantenir la seva porteria a zero

Catalunya va revalidar el títol de la Golden Cup de Blanes i continua amb la tradició que quan arriba a la final s'emporta el trofeu. La selecció catalana ha jugat quatre finals en les sis edicions que s'han disputat, i ha guanyat les quatre. Aquesta darrera va ser contra la selecció italiana, que havia arribat a la seva segona final.

El partit va començar amb una Catalunya que buscava el gol, i amb un Feixas amb ganes d'inaugurar el resultat. La primera ocasió clara va ser seva en el minut 5, i un minut després va fer l'1-0. Itàlia va tenir una bona ocasió per empatar el partit en el minut 11, quan va disposar d'una falta directa, però Llaverola la va aturar. Després del 2-0 de Carbó va arribar una jugada clau per Itàlia a cinc minuts del descans. Tattarani anava a tirar una falta directa però es va avançar i va veure la targeta groga, era la segona i li van mostrar la blava. Ell no s'ho va agafar bé, va xutar la bola i l'àrbitre li va mostrar la tercera targeta groga i el va expulsar. La decisió va ser molt protestada pels italians, que es van quedar sense el seu home més encertat de cara a gol en els darrers partits.

El 2-0 amb què es va arriba al descans va canviar en el primer minut de la segona part. Quan s'havien jugat 13 segons, Cáceres va fer el 3-0 que deixava molt clara la final per Catalunya. La sentència definitiva va arribar a deu minuts del final, en un gran contraatac de Rocasalbas. Itàlia va poder marcar el gol de l'honor al final, però Llaverola, molt inspirat, va aturar un penal a Mottaran i va mantenir la seva porteria a zero.