CICLISME / CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CARRETERA

CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CARRETERA

Remuntada de Cervantes

Va atrapar i superar De la Cruz en els darrers quilòmetres

La cursa d'elit i sub-23 va ser dura i van acabar 15 corredors

El ciclista del CC Alcoletge Jordi Cervantes va ser el gran protagonista del campionat de Catalunya de carretera en guanyar la cursa elit i sub-23 després d'una bona remuntada. Cervantes, el líder de les grans clàssiques, va ser un dels 97 corredors que van començar el campionat català, i el primer dels 15 que van acabar una prova dura de 111 quilòmetres marcada per la forta calor i un circuit amb moltes rampes i pocs trams prolongats de terreny pla.

En la primera volta al circuit ja es van començar a moure els corredors i la cursa es va convertir en una prova d'eliminació. A dues voltes del final 17 ciclistes tenien possibilitats de triomf, però en el darrer pas per meta tot estava més clar. David de la Cruz ocupava el primer lloc amb 47 segons de marge sobre Cervantes i més d'un minut respecte del tercer. A tres quilòmetres del final Cervantes el va atrapar i el va deixar enrere per entrar victoriós a meta i aconseguir el títol català. De la Cruz va ser segon a 51 segons i va guanyar el títol sub-23. El tercer classificat, i segon elit, va ser Juan de Dios González, que va arribar a més de quatre minuts, encapçalant un petit grup de tres corredors.

En total uns 300 ciclistes es van aplegar a Falset el cap de setmana per disputar els títols catalans de carretera. Abans de la cursa elit i sub-23 es va disputar la de veterans, en què la primera posició va ser per José Manuel Cuadros. En la jornada de dissabte es van disputar dues categories més, a la de Sènior Masters 30 la primera plaça va ser per Jaume Morales, mentre que en Júnior es va imposar Adrià Moreno, que es va escapar en solitari pujant al cim del coll Major i va aconseguir la victòria amb més de dos minuts sobre el segon.