Opinió

Som 10 milions

Som el que som

Hi ha res que ens acosti més a la terra que la nostra gastronomia i els nostres vins?

Diuen que som el que mengem: gambes de Vilanova o de Palamós, mató de Montserrat, coques de Perafita, ostres del Delta, llonganissa de Vic, calçots de Valls, xai de l’Empordà; platillos, suquets, arrossos, rostits, escudelles i trinxats; pomes del ciri, coques enramades, secallona, formatges i iogurts i, evidentment, crema de Sant Josep... Som moltes coses perquè som un país gastronòmic. A les cuines de casa sempre hi passen moltes coses. Som el que mengem i el que fem mentre preparem el que menjarem. I també som el que bevem: vins blancs i negres, rosats i brisats; escumosos i most. Som vi català.

Fa quatre anys, els cellers de Corpinnat van posar en marxa el primer Festival Gastronòmic: una iniciativa que uneix xefs i elaboradors per oferir experiències úniques en espais singulars del Penedès. El festival va néixer de la voluntat de destacar el valor de la feina dels grans restauradors en plena pandèmia, quan aquests negocis es van veure obligats a tancar, oferint-los espais a l’aire lliure per poder oferir els seus àpats amb risc mínim.

Amb els escumosos de llarga criança com a denominador comú, aquests cellers ofereixen cada any més de trenta sopars exclusius en espais únics, a l’aire lliure. I enguany, també!

Aquest dilluns, xefs i elaboradors van presentar la nova edició d’aquesta convocatòria en un acte al Palau Robert, a Barcelona. Una quarantena de sopars elaborats per una trentena de xefs de grans restaurants, que mariden amb els vins i escumosos dels cellers Corpinnat. I, en només tres dies, ja hi ha sopars que han penjat el cartell de complet. L’objectiu de la iniciativa és fer promoció del territori a través del menjar i els vins. O sigui, amb allò que diu el que som. Perquè tot el que ens acosta a la terra és el que som. I hi ha res que ens acosti més a la terra que la nostra gastronomia i els nostres vins? Aquesta és la base de la cultura pròpia, una cultura que s’expressa amb força a la taula i també al llenç.

Com sempre els cellers Corpinnat han confiat la imatge gràfica del festival als alumnes de l’escola d’art Arsenal, de Vilafranca del Penedès. El cartell triat enguany pels elaboradors és obra dels estudiants Maria Amat, Maria Atienza i Jean-Pierre Abad. A través de la forma que deixen les marques d’una copa sobre les estovalles, aquests alumnes han fet un recorregut pel cicle de la lluna i l’han relacionat amb les intervencions que els viticultors fan a la vinya durant tot el cicle. La imatge de la lluna vol evocar les nits d’estiu, i el color groc referencia els escumosos que caracteritzen Corpinnat.

D’aquesta manera, els elaboradors aconsegueixen la fusió perfecta: vi, gastronomia i cultura, en entorns singulars i únics, per gaudir de les nits d’estiu entre vinyes. Es pot demanar més? Som el que som i, aquests dies, també som una mica Corpinnat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia