Salut

La xarxa Amed creix amb 7 restaurants del Grup Andilana, i ja en suma 49 a la demarcació

Amb aquest segell, l’Agència Catalana de Salut Pública reconeix establiments que promouen la dieta mediterrània

El programa Alimentació Mediterrània (Amed), impulsat per l’Agència Catalana de Salut Pública per promoure els valors d’una dieta saludable, ja voreja la cinquantena d’establiments acreditats amb el segell a la demarcació. Són 49 en total, després que ahir s’hi incorporessin els set establiments que el Grup Andilana té al Baix Empordà i el Gironès –La Malcontenta, El Pla, Fish! i Trias, a Palamós; Casa Brinda, de Platja d’Aro; Mundet, a Sant Antoni de Calonge, i Blanc, de Girona–. La filosofia gastronòmica d’Andilana es basa en la dieta mediterrània com a referent, i així, des de l’any 1958, ha mantingut un gran compromís a fomentar els hàbits saludables de la seva clientela. Els clients poden triar entre diferents plats que s’adeqüen a les seves necessitats nutricionals d’una manera equilibrada i natural i hi poden trobar varietat de peixos frescos, verdures locals, carn a la planxa o fruita fresca, entre altres ingredients saludables. L’acreditació Amed és un reconeixement a la tasca realitzada durant aquests últims 60 anys.

Amed identifica menjadors laborals (d’empreses, hospitals, residències...), universitats i altres centres de formació, albergs, a més a més de bars i restaurants. Avui ja són 125 municipis de tot Catalunya on hi ha almenys un establiment dels 665 acreditats, amb capacitat per oferir menús basats en l’alimentació mediterrània a gairebé 98.500 comensals diaris. A la demarcació de Girona, n’hi ha en 23 municipis diferents i arriben gairebé a 7-000 consumidors diaris. I ja estan en procés d’acreditació 22 establiments més.Per aconseguir el distintiu, els establiments han de sol·licitar-ho a través del web d’Amed i complir un conjunt de requisits basats en l’alimentació mediterrània com a model d’alimentació saludable. A més, es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients informació sobre opcions de lleure actiu a les zones properes als restaurants, com ara circuits o passejades, ja que el programa també està associat a un concepte de vida activa i saludable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona

El PSSJD investiga l'ús de substàncies piscodèliques contra la depressió resistent

Sant Boi de Llobregat
SANT PERE PESCADOR

Insten l’Estat a expropiar el sòl privat a la gola del riu Fluvià

SANT PERE PESCADOR
TORROELLA DE MONTGRÍ

Conflicte perquè la guingueta de Mas Pinell serà del Delfín Verde

TORROELLA DE MONTGRÍ
Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna
URBANISME

Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna

SANTA SUSANNA

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA

Dues cooperatives d’habitatge faran 283 pisos protegits al Parc de l’Alba

Cerdanyola del Vallès