Educació

Producte del territori a les escoles ripolleses

Onze escoles de la comarca i del Bisaura i el Ges aprenen a valorar la proximitat

Sis escoles s’han incorporat al projecte Territori educador. Ens mengem les valls i ja en són onze del Ripollès, la vall del Ges i el Bisaura. Es tracta de les escoles Doctor Robert, de Camprodon; Pirineu, de Campdevànol; Mare de Déu de Núria, de Ribes de Freser; Segimon Comas, de Sant Quirze de Besora; Lloriana, de Sant Vicenç de Torelló; Joan Maragall, Salesians i Ramon Suriñach, de Ripoll; l’institut escola Mestre Andreu, de Sant Joan de les Abadesses, i les escoles de la ZER Vall del Ter (Vilallonga de Ter, Llanars, Sant Pau de Segúries i Ogassa) i Comte Arnau (Vallfogona de Ripollès i Planoles).

Aquest projecte pedagògic pretén donar valor als productes agroalimentaris del territori i contribuir a fomentar el consum de proximitat. Es tracta, en definitiva, de generar un sentiment de pertinença i identitat entorn del producte local i l’activitat tradicional dels territoris on hi ha els centres educatius participants. A més, també vol promocionar una cultura d’alimentació sana, de qualitat i de proximitat a la població local a través de l’escola.

Les actuacions del projecte consisteixen a donar a conèixer els productes locals més significatius del territori. La llista és molt llarga i inclou la carn de vedella, els làctics i els formatges, la carn de xai i de cabrit, la trumfa de la vall de Camprodon i la patata del bufet d’Orís, la carn de poltre i els embotits.

Hi participen alumnes de primària amb el treball a l’aula mitjançant materials pedagògics especialment dissenyats pel projecte i amb visites a ramaders, agricultors i productors agroalimentaris locals. També es duen a terme sessions informatives per a les famílies i els docents centrats en el producte de proximitat, la seva expressió gastronòmica i la seva importància nutricional.

Territori educador. Ens mengem les valls es va posar en marxa l’any 2016 amb la voluntat de transferir a les escoles del Ripollès, la vall del Ges i el Bisaura l’experiència del projecte Ens mengem la vall, promogut per l’Associació Cultural i Gastronòmica de Cuines de la Vall de Camprodon a l’escola Doctor Robert de Camprodon amb els mateixos objectius a aquella vall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona

El PSSJD investiga l'ús de substàncies piscodèliques contra la depressió resistent

Sant Boi de Llobregat
SANT PERE PESCADOR

Insten l’Estat a expropiar el sòl privat a la gola del riu Fluvià

SANT PERE PESCADOR
TORROELLA DE MONTGRÍ

Conflicte perquè la guingueta de Mas Pinell serà del Delfín Verde

TORROELLA DE MONTGRÍ
Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna
URBANISME

Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna

SANTA SUSANNA

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA

Dues cooperatives d’habitatge faran 283 pisos protegits al Parc de l’Alba

Cerdanyola del Vallès