Societat

El TC tomba els recursos de Peral i López pel crim de la Guàrdia Urbana

L’Audiència de Barcelona va condemnar a 25 i 20 anys de presó els agents, sentència confirmada pel TSJC i pel Tribunal Suprem

Els condemnats poden recórrer encara al Tribunal Europeu de Drets Humans

El Tribunal Constitucional ha tombat els recursos dels agents Rosa María Peral i Albert López pel crim de la Guàrdia Urbana, en què el 2 de maig de 2017 van assassinar la parella d’ella en un triangle amorós.

Fonts jurídiques han informat que el tribunal de garanties ha dictat una providència en la qual inadmet a tràmit els recursos d’empara dels condemnats perquè “s’ha incorregut en el defecte insubsanable de no haver satisfet degudament la càrrega consistent a justificar l’especial transcendència constitucional del recurs”.

L’Audiència de Barcelona va condemnar a 25 i 20 anys de presó els agents Rosa María Peral i Albert López, respectivament, per un delicte d’assassinat amb traïdoria, si bé a l’agent se li va imposar una pena més alta en aplicar l’agreujant de parentiu.

Aquesta sentència va ser confirmada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i posteriorment pel Tribunal Suprem.

El relat de fets provats assenyala que els condemnats van traçar un pla per matar la víctima, que vivia amb l’agent, i que consistia a esperar que estigués adormit o descansant. Així és com, el 2 de maig de 2017, de matinada, els dos acusats el van matar de forma violenta a l’habitatge que aquest compartia amb Rosa Peral a Vilanova i la Geltrú (Garraf).

Després van utilitzar el telèfon mòbil de la víctima diverses vegades per fingir que feia la seva vida amb normalitat i van portar el terminal, perquè delatés el seu posicionament geogràfic, als voltants del domicili de l’exmarit de Rosa, amb el qual aquesta mantenia un relació molt conflictiva, per involucrar-lo.

Els dos agents van introduir el cos de la víctima al maleter del cotxe, propietat del guàrdia urbà assassinat, i van calar foc al vehicle en una zona del pantà de Foix.

Després d’esgotar el seu recorregut judicial a l’Estat, els condemnats poden ara recórrer en última instància al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La ronda de Dalt, una ferida que supura

Barcelona
Agustí Cortés
Bisbe de Sant Feliu de Llobregat

“Quan es va fer la partició, aquí no hi havia res que pogués ser un bisbat”

Barcelona
Oscar Palomino i Joan Hernàndez
Portaveus de Millorem Barcelona

“Si no tapen la ronda del Mig, farem talls quan torni el Barça”

Barcelona

“Per què no fan primer el tram més perjudicial per a la salut?”

Barcelona

“No volem una paret amb plantes”

Barcelona
GIRONA

Girona busca l’equilibri entre l’auge ciclista i els veïns

GIRONA
opinió

La ronda de Dalt i la ciutat construïda

Arquitecta en cap de l’Ajuntament de Barcelona
Olot

Recullen firmes per preservar l’únic espai verd del Montsacopa

Olot

El CCM diu que s’ha estalviat 2,11 milions d’electricitat des del 2021 pel sanejament d’aigües

Mataró