Societat

Les mels més singulars

Alemany, que fa 145 anys que fa mel i torrons, presenta Mel Selecció, amb les millors mels d’apicultors de proximitat

L’empresa d’Os de Balaguer aprofita Alimentaria per exposar una crema d’avellana amb mel, cacau i oli d’oliva verge

Hi ha empreses que venen mel i etiqueten aquí però compren la primera matèria fora, fins i tot en països com la Xina i Turquia. A Alemany, una empresa familiar que ve de l’apicultura i que des de fa 145 anys fa mel i torrons des d’Os de Balaguer, només compren mels de proximitat, de Catalunya i de la resta de la Península. “Sabem on trobar bona mel i apostem per l’apicultura d’aquí”, explica Ferran Alemany, gerent de l’empresa i cinquena generació de la família dedicada al negoci. Aquesta empresa, emplaçada en un poble molt petit de la comarca de la Noguera de poc més de 300 habitants, ha guanyat grans premis. Va ser l’empresa de l’Estat més premiada als Great Taste Awards (2022), els Oscar internacionals de l’alimentació gurmet, per exemple. En aquesta nova edició del saló Alimentaria&Hostelco, que s’ha celebrat aquesta setmana a l’espai de la Gran Via de la Fira de Barcelona, Alemany ha presentat Mel Selecció, una selecció de les millors mels. Són les mels més singulars de cada regió de la Península. “Parlem d’unes mels que, per les seves qualitats organolèptiques d’aromes, sabors, color o textura, també pel seu indret de procedència, assoleixen una singularitat que les converteix en les millors de les millors, és a dir, la millor mel entre les millors mels del territori, així com la millor entre les millors d’una època de l’any en concret”, manté Alemany. Al seu estand hi havia exposats quatre bidons de cinquanta quilos amb mels de taronja i romaní, espígol i flors de castanyer. També va aprofitar el saló Alimentaria per presentar una novetat: una crema d’avellana amb mel, cacau i oli d’oliva verge.

“Som com som gràcies a la mel”, diu Ferran Alemany, que explica que la mel va ser el primer dolç de la humanitat. Manté que “una única cullerada de mel al dia d’apicultura de proximitat aporta tres beneficis: bona nutrició (energia i micronutrients), protecció (virus i bacteris) i millora de la biodiversitat”. L’empresa no fa servir envasos de plàstic sinó de vidre, que són millor per a la sostenibilitat, i, per responsabilitat social, ocupa seixanta persones amb discapacitat de quatre centres de Lleida que els fan les etiquetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Refan platges a Platja d’Aro i Sant Antoni

PLATJA D’ARO / SANT ANTONI DE CALONGE
Puigcerdà

ERC veu irregular la inactivitat d’un rentador d’autos

Puigcerdà
BANYOLES

Nova reunió de la comunitat educativa per l’escola Camins

banyoles
enoturisme i gastronomia

Carme Ruscalleda, premi ‘Premi Bite honory award’ per la difusió de la cultura culinària

Barcelona

Som Sostre demana un nou model per atendre els sense llar

girona
urbanisme

La Rambla encara la fase de reforma més complexa pel que fa a mobilitat

Barcelona
turisme

30.000 persones a les jornades de portes obertes del Port de Barcelona

Barcelona
estats units

Augmenten a 15 els morts per tempestes i tornados als EUA

barcelona
societat

El TS estima un recurs de l’Ajuntament de Barcelona contra l’anul·lació de la taxa d’escombraries del 2020

Barcelona