Societat

Les mels més singulars

Alemany, que fa 145 anys que fa mel i torrons, presenta Mel Selecció, amb les millors mels d’apicultors de proximitat

L’empresa d’Os de Balaguer aprofita Alimentaria per exposar una crema d’avellana amb mel, cacau i oli d’oliva verge

Hi ha empreses que venen mel i etiqueten aquí però compren la primera matèria fora, fins i tot en països com la Xina i Turquia. A Alemany, una empresa familiar que ve de l’apicultura i que des de fa 145 anys fa mel i torrons des d’Os de Balaguer, només compren mels de proximitat, de Catalunya i de la resta de la Península. “Sabem on trobar bona mel i apostem per l’apicultura d’aquí”, explica Ferran Alemany, gerent de l’empresa i cinquena generació de la família dedicada al negoci. Aquesta empresa, emplaçada en un poble molt petit de la comarca de la Noguera de poc més de 300 habitants, ha guanyat grans premis. Va ser l’empresa de l’Estat més premiada als Great Taste Awards (2022), els Oscar internacionals de l’alimentació gurmet, per exemple. En aquesta nova edició del saló Alimentaria&Hostelco, que s’ha celebrat aquesta setmana a l’espai de la Gran Via de la Fira de Barcelona, Alemany ha presentat Mel Selecció, una selecció de les millors mels. Són les mels més singulars de cada regió de la Península. “Parlem d’unes mels que, per les seves qualitats organolèptiques d’aromes, sabors, color o textura, també pel seu indret de procedència, assoleixen una singularitat que les converteix en les millors de les millors, és a dir, la millor mel entre les millors mels del territori, així com la millor entre les millors d’una època de l’any en concret”, manté Alemany. Al seu estand hi havia exposats quatre bidons de cinquanta quilos amb mels de taronja i romaní, espígol i flors de castanyer. També va aprofitar el saló Alimentaria per presentar una novetat: una crema d’avellana amb mel, cacau i oli d’oliva verge.

“Som com som gràcies a la mel”, diu Ferran Alemany, que explica que la mel va ser el primer dolç de la humanitat. Manté que “una única cullerada de mel al dia d’apicultura de proximitat aporta tres beneficis: bona nutrició (energia i micronutrients), protecció (virus i bacteris) i millora de la biodiversitat”. L’empresa no fa servir envasos de plàstic sinó de vidre, que són millor per a la sostenibilitat, i, per responsabilitat social, ocupa seixanta persones amb discapacitat de quatre centres de Lleida que els fan les etiquetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona