Societat

La gastronomia de Catalunya, al dossier d'El Punt Avui

Suplement de vuitanta pàgines amb el diari de diumenge

Auge de les dietes saludables i les fires al territori

L'alimentació és un gran motor econòmic del nostre país. Fins al 2010, Catalunya importava més aliments dels que exportava. Però a partir d'aquell any, la situació es va capgirar. Així, el 2015, últim del qual es tenen dades completes, es va registrar un superàvit de 1.720 milions d'euros.

Una bona part d'aquest èxit s'explica per la millora de la productivitat i de la competitivitat, però també perquè l'agricultura, la ramaderia i la pesca de Catalunya estan arribant a un nivell excel·lent. El mateix es pot dir de molts restaurants i cuiners que des de fa anys estan posant el nostre país al mapa del món. No va ser per casualitat que Catalunya fos declarada el 2016 regió europea de la gastronomia.

El Punt Avui dedica el dossier de demà, diumenge, a exposar aquestes qüestions. En total són vuitanta pàgines amb reportatges de gran interès, com ara la dieta mediterrània. Les dietes vegetarianes estan en expansió al nostre país, igual que els cultius ecològics i el comerç de proximitat, aspectes dels quals es parla al dossier.

Una mostra de la vitalitat del nostre país és la multitud creixent de fires que es fan a l'entorn del món de l'alimentació. El lector hi trobarà una llista completa, complementada amb una informació sobre els aliments amb denominació d'origen protegida i indicació geogràfica protegida. També s'hi parla de la reaparició del pa ben fet i del creixement de la producció artesanal de formatges i cerveses. I encara hi ha espai per al vermut, la xocolata i el cafè.

El dossier queda arrodonit amb entrevistes a cuiners dels quals es parlarà els pròxims anys, com ara Albert Adrià, Àlvar Ayuso, David Andrés i Fina Puigdevall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona