Societat

Societat

L’oportunitat de reciclar-se

Amb la mediació d’Aspronis, l’empresa Naturitas contracta la segona persona amb discapacitat per treballar a les seves instal·lacions de Massanes

La col·laboració entre una empresa de Massanes i la Fundació Aspronis ha viscut el segon capítol. Naturitas ha ampliat la plantilla i ho ha fet amb persones que, per qüestions físiques o intel·lectuals, podrien tenir menys possibilitats d’inserir-se en el mercat laboral. “Estem molt i molt contents amb la Carina. I ella ho sap”, explica Dídac Vila, cap de magatzem de Naturitas.

La Carina Taberner és de Tordera. Treballa de dilluns a divendres a Massanes. Abans ho havia fet en una bugaderia d’un hotel i havia estat cuidant una persona gran. “Ells [Naturitas] em van ensenyar el que fan, que venen productes ecològics en línia. Em van dir que seria un mosso de magatzem i que reciclaria cartró.”

Taberner s’havia quedat sense feina i va picar a la porta d’Aspronis. “Coneixia casos de gent que trobava feina amb aquesta associació, i vaig entrar a provar-ho.” A la Carina, li van fer tutories i la van posar en contacte amb Naturitas, explica la tècnica en inserció laboral d’Aspronis Mònica Ardanuy.

Naturitas té dues naus a Massanes. Al març van estrenar la segona, de 5.000 m². En total hi treballen un centenar de persones. Vila diu que intenten que “[la Carina] se senti a gust, que formi part de l’àmbit laboral, que se senti que té una feina, que treballi a gust i que ofereixi un servei, que és el que nosaltres volem”, explica.

Triturar i reutilitzar

En empreses de més de 50 empleats, el 2% de la plantilla ha de tenir una discapacitat, destaca la directora tècnica del Servei d’Inserció Laboral (SIL) d’Aspronis, Cristina López. A Naturitas –“volem ser l’Amazon del sector natural”, exposa Vila– no sabien que hi hagués la norma. “Som un món que es dedica al sector natural, bio, ecològic, ecofriendly. Tenim material per fer l’embalatge d’altres empreses, però la nostra política és reciclar tot el que tenim, i la feina que tenen l’Anna Maria [incorporada temps enrere] i la Carina és que, totes les caixes que ens arriben dels proveïdors, les trituren i les utilitzen per fer els paquets de Naturitas”. A la Carina no li ha calgut el Treball en Suport (TAS), hi afegeix López.

La Carina està molt contenta d’haver trobat feina, és una de les 34 persones que el SIL va ajudar a inserir l’any passat (11 en la indústria, 7 en serveis, 5 en comerç, 5 en neteja, 4 en hostaleria i 2 en administració). Aspronis destaca que la feina del SIL és possible gràcies al suport del programa Incorpora de la Fundació de La Caixa. Aspronis, nascuda a Blanes el 1968, atén persones amb discapacitat i col·lectius vulnerables. Té centres a Blanes, a Malgrat i a Palafolls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El bisbe de Girona es reincorpora al Bisbat després de passar la covid

girona
societat

La biblioteca de Palafrugell ofereix 150 obres d’art en préstec

palafrugell
SOCIETAT

Operatiu contra el frau elèctric en un bloc ocupat a les Borges Blanques

Les Borges Blanques
urbanisme

Kronos construirà 500 habitatges de luxe a les Roquetes

Sant Pere de Ribes
societat

Girona dona a conèixer les plantes silvestres i les hortalisses més rellevants de Santa Eugènia

girona
serveis

Retards a l’R13, R14, R15, R16 i R17 per una avaria de senyalització

Barcelona

Marietes en comptes de químics per combatre les plagues als arbres

Castellbisbal
SOCIETAT

El risc de patir abús escolar es triplica en infants amb trastorn de l’espectre autista

Tarragona

Dijous comencen les tasques de millora del ferm de la C-65

QUART