Societat

Descobreixen bestiar mort per botulisme fa 2.000 anys, a Vilauba

La recent campanya d’excavacions ha permès desenterrar les restes de 14 vaques, bous i toros que van ser sacrificats

Un brot de botulisme, una malaltia molt greu causada per tòxics naturals, va obligar als amos de l’explotació ramadera i agrícola de Vilauba a sacrificar uns quants animals al segle I dC. En la recent campanya d’excavacions en el jaciment d’aquesta vil·la , els arqueòlegs han localitzat una fossa amb les restes de, pel cap baix, 14 animals (toros, vaques i bous, principalment), informa l’ACN.

S’ha sabut que havien patit botulisme arran de l’estudi de les restes òssies, ha explicat avui el codirector de les excavacions, Pere Castañer, el qual ha subratllat la importància de la troballa per a esbrinar més coses sobre la ramaderia de l’època romana al Pla de l’Estany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
Urbanisme

Barcelona inicia el procés per fer definitiu l’urbanisme tàctic de Sant Antoni

Barcelona

Les persones que treballen necessiten cada cop més l’ajuda de Càritas

girona
Urbanisme

Un circuit verd connectarà totes les muralles i fortificacions de Tortosa

Tortosa

El Museu d’Història estrena itinerari basat en els escrits de Josep Turon

girona

Reclamen que no treguin el barracó de l’escola perquè és l’únic refugi climàtic

CORNELLÀ DE TERRI

El Bisbat d’Urgell denuncia la suplantació del bisbe Joan-Enric Vives a un vídeo difós a les xarxes

La Seu d’Urgell

Investiguen una empresa nàutica per acumular residus de forma irregular

roses
societat

Impulsen un projecte per reforçar l’atenció a salut mental a zones rurals del Senegal

Barcelona
gastronomia

El ‘hat trick’ d’Albert Adrià

Barcelona