Societat

Olot

Adhesius per a WhatsApp per preservar el parlar típic de la gent de la Garrotxa

Els garrotxins estan molt orgullosos de la seva manera de parlar i el llibre reeditat, ampliat ara i presentat fa poc El parlar de la Garrotxa (El Bassegoda Edicions), de Joaquim Monturiol i Eloi Domínguez, recull aquest sentiment i el potencia a part de preservar aquest català. En concret, recull gairebé 2.000 paraules i expressions populars de la comarca.

WhatsApp s’ha convertit ara en un aliat del garrotxí i de retruc aquest parlar contribuirà a incrementar la presència del català a les xarxes. I és que Descobreix Olot ha convertit en adhesius algunes de les expressions més genuïnament garrotxines, com ara “parida l’hemus”, “poca ho sé pas!” i “no cardis!”.

Els qui volen obtenir aquests adhesius han d’escriure al WhatsApp de Descobreix Olot (650 05 19 98) i rebran els 14 adhesius garrotxins directament al mòbil i els podran guardar a la galeria de preferits per tenir-los a l’abast de forma diària. D’aquesta manera, el coneixement lingüístic fa un salt a l’àmbit digital amb la voluntat de reenviar-se, compartir-se i incorporar-se a les converses diàries amb amics, familiars, companys de feina o qualsevol conversa per mantenir aquest tresor lingüístic.

Descobreix Olot és el portal de continguts digitals amb més de 63.000 lectors anuals que aglutina articles i consells per descobrir la ciutat d’Olot de forma individual o en família. A més, es poden seguir i consultar les recomanacions i propostes a través del compte d’Instagram @descobreixolot, subscriure’s al butlletí mensual o a un canal de WhatsApp propi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA