Societat

Les mels més singulars

Alemany, que fa 145 anys que fa mel i torrons, presenta Mel Selecció, amb les millors mels d’apicultors de proximitat

L’empresa d’Os de Balaguer aprofita Alimentaria per exposar una crema d’avellana amb mel, cacau i oli d’oliva verge

Hi ha empreses que venen mel i etiqueten aquí però compren la primera matèria fora, fins i tot en països com la Xina i Turquia. A Alemany, una empresa familiar que ve de l’apicultura i que des de fa 145 anys fa mel i torrons des d’Os de Balaguer, només compren mels de proximitat, de Catalunya i de la resta de la Península. “Sabem on trobar bona mel i apostem per l’apicultura d’aquí”, explica Ferran Alemany, gerent de l’empresa i cinquena generació de la família dedicada al negoci. Aquesta empresa, emplaçada en un poble molt petit de la comarca de la Noguera de poc més de 300 habitants, ha guanyat grans premis. Va ser l’empresa de l’Estat més premiada als Great Taste Awards (2022), els Oscar internacionals de l’alimentació gurmet, per exemple. En aquesta nova edició del saló Alimentaria&Hostelco, que s’ha celebrat aquesta setmana a l’espai de la Gran Via de la Fira de Barcelona, Alemany ha presentat Mel Selecció, una selecció de les millors mels. Són les mels més singulars de cada regió de la Península. “Parlem d’unes mels que, per les seves qualitats organolèptiques d’aromes, sabors, color o textura, també pel seu indret de procedència, assoleixen una singularitat que les converteix en les millors de les millors, és a dir, la millor mel entre les millors mels del territori, així com la millor entre les millors d’una època de l’any en concret”, manté Alemany. Al seu estand hi havia exposats quatre bidons de cinquanta quilos amb mels de taronja i romaní, espígol i flors de castanyer. També va aprofitar el saló Alimentaria per presentar una novetat: una crema d’avellana amb mel, cacau i oli d’oliva verge.

“Som com som gràcies a la mel”, diu Ferran Alemany, que explica que la mel va ser el primer dolç de la humanitat. Manté que “una única cullerada de mel al dia d’apicultura de proximitat aporta tres beneficis: bona nutrició (energia i micronutrients), protecció (virus i bacteris) i millora de la biodiversitat”. L’empresa no fa servir envasos de plàstic sinó de vidre, que són millor per a la sostenibilitat, i, per responsabilitat social, ocupa seixanta persones amb discapacitat de quatre centres de Lleida que els fan les etiquetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]

Retards al corredor sud de Rodalies per una incidència tècnica

Castelldefels

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya
La monarquia
Lluís Simon

‘Tornen’ els Borbons

LA CRÒNICA

“Girona no s’acaba al carrer del Carme”

religió

Entrellaçant cristianisme i catalanitat

Barcelona
integració

Mataró recull l’‘artivisme’ de la Vocalia de Dones de Rocafonda

mataró
GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona