Societat

Societat

Mor Carles Pla, catedràtic de biologia de la UdG i un històric del rugbi català

També era un aficionat al rugbi i va ser directiu del Club de Rugbi Sant Cugat

L’excatedràtic de biologia i genètica a la Universitat de Girona (UdG), Carles Pla Zanuy, va morir dimecres, a conseqüència d’un càncer.

Va estudiar biologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i es va especialitzar en genètica. A finals dels anys setanta va formar part de l’equip docent que va consolidar els estudis de biologia a la UdG. Segons el seu amic Joan Miró, tenia fama de ser bon professor, simpatitzava amb els alumnes i provocava que aquests el seguissin. Dins de la universitat també va ser cap del departament de Biologia, degà de la Facultat de Ciències i director del Laboratori d’Ictiologia Genètica, des d’on va dedicar-se a l’estudi de les poblacions de peixos mitjançant l’anàlisi dels canvis genètics.

Al llarg de la seva vida va publicar nombrosos articles científics, va fer cursos de divulgació, va aportar idees sobre piscifactoria i va fer diverses estades de recerca a Seattle (Estats Units). L’any 2003 va ser nomenat catedràtic de la Universitat de Girona de l’àrea de genètica i biologia i l’any 2016 va ser reconegut professor Emèrit.

La seva vinculació amb el món de l’esport va ser a través del bàsquet. Va començar fent d’entrenador, però ràpidament va trobar un esport que encara l’apassionava més, el rugbi. Va unir-se al Club de Rugbi Sant Cugat, un dels clubs més destacats en aquesta disciplina esportiva a Catalunya. Va formar part de diverses juntes directives com a tresorer i també va ser delegat del primer equip masculí, i delegat de les seleccions catalanes de rugbi. Però la seva millor contribució en aquest esport va ser traslladar aquesta passió als seus fills. La Júlia, la Bàrbara i en Pol, han estat tres grans jugadors de rugbi, internacionals amb la federació catalana i l’espanyola, i la Bàrbara i en Pol van arribar a disputar uns Jocs Olímpics (Rio, 2016).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA