Societat

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

La campanya del musclo s’ha encetat aquest divendres oficialment des de la badia dels Alfacs, on s’hi concentra el 90% de les muscleres del Delta. En aquest espai, segueix informant l’Acn, n’hi ha una norantena, que juntament amb la setantena que es troben a la badia del Fangar, es calcula que es produiran tres milions de musclos. És la previsió que fa la Federació de Productors de Mol·lusc del delta de l’Ebre, que es mostra optimista tant a curt termini com a llarg termini.

En aquest context, es preveu extreure fins a 50.000 quilos de musclos criats prèviament a la badia de Roses, en el marc d’una aliança entre productors gironins i ebrencs. Es tracta d’un projecte conjunt amb què es busca d’una banda adaptar aquesta producció i fer-la més resilient al canvi climàtic en termes de salinitat i temperatures de l’aigua i de l’altra, promoure un salt qualitatiu en aquest mol·lusc. “La llavor com més a prop, millor; el transport sempre és un estrès per a la llavor i el que hem comprovat enguany és que s’està comportant d’una manera òptima”, ha constatat Gerardo Bonet, gerent de la Federació de Productors de Mol·lusc del delta de l’Ebre.

Aposta per la cria de proximitat

El projecte ha seguit endavant després d’una prova pilot exitosa, on s’ha pogut comprovar l’adaptabilitat de les cries provinents de Roses a les badies del Delta. En aquesta primera ocasió, aquesta llavor representa menys de l’1% del total de la producció, però la intenció és aconseguir que en un període d’entre quatre i sis anys, totes les cries de musclo siguin de proximitat i no s’hagi de dependre del mercat internacional, com fins ara.

La proposta, que compta amb el suport del departament d’Acció Climàtica, espera desplegar-se en la seva totalitat de forma progressiva. El director territorial d’Acció Climàtica a Terres de l’Ebre, Jesús Gómez, ha remarcat que per fer-ho possible caldrà superar qüestions administratives i tècnics per anar augmentant el transport d’aquestes llavors. Malgrat tot, Gómez ha posat en valor la importància de comptar amb producte de proximitat i d’alta qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Ramón Fonseca, fundador del bufet d’advocats Mossack Fonseca

Alumnes d’escoles i instituts faran de periodistes per un dia a la UAB

Cerdanyola del Vallès
agricultura

Els vinyataires fora de DO s’organitzen

barcelona

Tretze companyies actuaran enguany al Festival Internacional de Titelles

Gavà

Primer seminari català sobre Arxius i Turisme

lloret de mar
SOCIETAT

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú crea una unitat contra l’incivisme

vilanova i la geltrú
SEGURETAT

Col·locaran 575 sensors de risc químic a l’entorn petroquímic de Tarragona

TARRAGONA

L’oposició força un ple per tractar les suposades irregularitats d’un regidor

lloret de mar

Portbou suspèn el pagament de factures a Endesa després d’un tall elèctric al municipi

PORTBOU