Societat

Vint-i-cinc restaurants de Girona i rodalies ofereixen menús florals en el Temps de Flors

La cuina imaginativa porta les flors al plat

Amanida de favetes, maduixes, encenalls de foie, pedrers d'ànec, vinagreta dolça i pètals de flors; llagostins especiats amb crema lleugera d'ametlla i flor d'espígol; crespell de flor de carbassó; tàrtar de vedella amb flors de saüc, sal de lavanda, oli d'herbes i sorbet de mostassa o un risotto amb la flor de l'escarxofera. Per postres poden escollir una crema de xocolata blanc, bescuit de poma de Girona rostida, xocolata aromatitzat i flor de violeta o bé un tàrtar de fruites amb essència de menta i violetes, sopa de xocolata i sorbet de coco.

Vint-i-cinc restaurants de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial s'han confabulat per demostrar-nos que les flors, a més d'entrar pels ulls i pel nas, també poden entrar, i de una manera fantàstica, per la boca.

Els restaurants + Cub, Arsys, Balneari Prats, Bescuit Maragall, Boira, Bubbles Gastrobar, Cal Ros, El Ginjoler- Som Restaurant, Cúrcuma, Draps, Espai Gastronòmic del Centre de Visitants del Gironès, La Fundició, L'Est, La Calèndula, Indigo, Maràngels, Melià Girona, München, One, El Pati Verd, La Penyora, PortaBellini, Ravonibus, La Sala, Sucamulla, i The NY Flat,) s'han engrescat a oferir, fora dels seus menús més habituals, uns menús florals en què, a diferència d'altres anys, les flors no tindran un paper decoratiu sinó gastronòmic, i figurem con a ingredients importants en el plat.

El gerent de l'Associació d'Hostaleria, Jesús Pastor, va indicar que l'objectiu que persegueixen és fer créixer aquesta mostra per tal que la ciutat tingui un calendari farcit d'esdeveniments gastronòmics com Girona10, la Setmana Gastronòmica, Gastroflors, la mostra de cuina d'estiu, Destapa't Girona, i enguany s'estrenaran les jornades de cuina de tardor.

“Temps de Flors és un reclam fantàstic per a la ciutat però també es un reclam per conèixer l'excel·lent gastronomia que hi ha a Girona”, va assegurar Joan Roca en la presentació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona
SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’Hospitalet de Llobregat
SOCIETAT

Les entitats d’ajut reclamen polítiques socials efectives als nous Parlament i govern

barcelona