Societat

Tecnologia

Traspassant parets

Llança un sistema d'ubicació dins d'edificis

Aquesta universitat i els aeroports del Prat i Girona, entre els primers a oferir el servei

Google Maps, el servei cartogràfic més utilitzat del món, fila encara més prim. Si fins ara ja era una eina gairebé imprescindible per planificar rutes, trobar determinats indrets o recórrer els barris a peu de carrer, ara ha guanyat encara més precisió incorporant un servei d'ubicació dins dels edificis. Aquest sistema, que ja estava operatiu en altres països, es va activar ahir a l'Estat amb els plànols de 67 edificis, entre els quals hi ha els aeroports del Prat i de Girona, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i alguns centres comercials. Amb tot, la previsió és que el servei creixi de manera progressiva i vagi ampliant ràpidament el seu potencial, especialment en el moment que es permeti la possibilitat que determinats usuaris puguin pujar-hi directament els plànols.

De moment, a la funció d'interior d'edificis només s'hi pot accedir des dels dispositius amb Android amb l'aplicació de Google Maps actualitzada a la versió 6.0 o posteriors. Curiosament, Google va llançar també ahir una actualització de la seva aplicació per a IOS que, sospitosament, no incorporava aquesta funció. Per tant, els aparells d'Apple, que fa uns mesos van deixar d'oferir els mapes de Google de manera nativa, hauran d'esperar un temps més a poder incorporar aquesta funció.

En qualsevol cas, l'ús de l'aplicació és ben senzill. Només cal anar ampliant el mapa fins a l'edifici desitjat i, a partir d'un cert nivell, podrem traspassar les parets i veure els detalls de l'interior. El típic puntet blau ubicarà l'usuari amb un marge de pocs metres i, si aquest puja o baixa una planta, la interfície ho detectarà i n'actualitzarà la informació.

La majoria dels espais interiors disponibles corresponen a centres comercials (com el de Glòries i la Maquinista, a Barcelona) i també a aeroports d'AENA. La llista de museus, hospitals i universitats és molt més curta, i la única presència catalana és la de la UAB. “Aquest projecte s'integra amb altres línies de treball que hem posat en marxa per millorar la mobilitat i la localització al campus”, explica Xavier Ribes, comissionat del rector de la UAB per la Societat de la Informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El CCM diu que s’ha estalviat 2,11 milions d’electricitat des del 2021 pel sanejament d’aigües

Mataró
ensenyament

L’exposició ‘Vedruna, 200 anys fent història’ s’inaugura a Girona

Girona
GIRONA

Talaran uns 150 arbres morts en 40 carrers de la ciutat

GIRONA
societat

L’arquebisbe dessacralitza l’Església de l’Esperit Sant tot i la resistència dels feligresos

barcelona

Premià de Mar tira endavant amb el nou model de selectiva enmig de les protestes veïnals

premià de mar
girona

Estudiants de secundària de la demarcació creen 17 cooperatives experimentals

GIRONA
urbanisme

S’enllesteixen els treballs de rehabilitació de dues antigues adoberies de Vic

vic
GIRONA

L’IAS incorpora la nova promoció de residents

GIRONA
societat

Conveni entre l’Espai LGTBI i l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia

girona