Societat

Postres del Geoparc en cinc restaurants del Bages

Els locals difonen el patrimoni natural de la zona amb creacions amb mató, sal, vi i fruita seca

La Sèquia o la pedra tosca de Mura han servit d'inspiració a l'hora d'elaborar dues de les postres que ja es poden trobar en cinc restaurants del Bages. Es tracta de l'última iniciativa del Geoparc de la Catalunya Central, que, tal com ha explicat el seu president, Joan Vinyes, pretén explicar la geologia i el territori a través de la gastronomia. Els restaurants han treballat a partir d'un informe elaborat pel Geoparc en què es descrivien les principals formacions geològiques del territori, amb colors, textures i fotografies. A partir d'aquí, i segons recull l'ACN, cada restaurant ha elaborat la seva pròpia proposta creativa a partir de quatre ingredients representatius de la comarca: el mató, la sal, el vi i la fruita seca.

Els restaurants que s'han apuntat a aquesta iniciativa són Can Ladis, de Sant Fruitós de Bages, que oferirà crep de mató amb avellanes; el restaurant Rosamar de Balsareny, que oferirà mató del Bages dues textures amb fruita seca, pedres farcides i clorades de reducció de picapoll negre; el restaurant Ca l'Aligué, que oferirà esfera de matí amb moscatell, fruites seques i cireres; el restaurant Hostal del Camp, que ha elaborat mousse de mató de Montserrat amb fruites seques garapinyades i aigua de la llum, i, finalment, Cal Carter de Mura, que oferirà tosca de Mura, elaborada a partir de pa de sucre i mel amb mató.

En el cas del restaurant Cal Carter de Mura, Concepció Calvet ha explicat que s'ha inspirat en la tosca, una pedra molt característica del municipi. Per la seva banda, Ignasi Sala, del restaurant Hostal del Camp de Sallent, hi ha afegit que les postres que ofereixen s'anomenen La Sèquia per la proximitat del local amb aquesta infraestructura. Les fruites seques garapinyades representen el subsòl; el mousse de mató de Montserrat, el Pla de Bages, i una galeta torrada, el curs de la Sèquia.

LA XIFRA

5
són els restaurants
que s'han afegit a la iniciativa de difondre el Geoparc amb les seves postres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Celler de Can Roca, un dels premiats en polítiques de recursos humans

girona
SERVEIS

Restablerta la circulació entre Tarragona i Torredembarra però amb limitacions

Tarragona
alemanya

Ja són cinc els morts en les inundacions de Baviera i Baden-Württemberg

barcelona
SOCIETAT

Protesten contra la fira de drons pels vincles amb la indústria armamentística

Barcelona

Nova campanya amb descomptes per esterilitzar animals de companyia

porqueres

Proposen les Aules Sènior de Mataró per rebre la Creu de Sant Jordi

Mataró
societat

Alerten d’un intent d’estafa simulant ser el compte oficial de la Casa Natal de Dalí

figueres
SERVEIS

Sabadell avança la temporada de piscines per la calor

Sabadell
societat

La Plaça del Vi acollirà la 8a edició de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil

girona