Societat

Una pastisseria de Riudoms presenta un pa amb llevat natural i aigua marina

El forn Domingo de Riudoms ha presentat, aquest dilluns, un pa fet totalment d'espelta amb llevat natural i aigua marina. Amb l'objectiu de millorar la qualitat d'aquest aliment, la pastisseria riudomenca ha elaborat aquest pa que, segons el forner Carles Domingo -quarta generació del negoci-, millora les seves propietats nutricionals.

D'aquesta forma, el pa conté aigua de mar en comptes de sal de cuina. Tal com expliquen, és l'única que conté sal completa i això potencia el sabor. A més, l'aigua marina fa que tingui més hidratació i un alt poder nutritiu. Així mateix, l'espelta és una varietat del blat amb un alt contingut en fibra, i és de senzilla assimilació, però no és apta per a celíacs pel seu contingut en gluten. El nou pa del forn Domingo, que es podrà adquirir al mateix establiment, també conté un cupatge de llevats naturals a base de poma, blat, sègol i civada.

Des del forn de Riudoms han volgut trencar amb el mite popular del pa, i han deixat clar que és un aliment que aporta pocs greixos i que aporta beneficis pel seu contingut en midó, fibra i proteïna d'origen vegetal, entre d'altres. Jaume Solé, xef executiu de PortAventura, ha apadrinat el pa.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou
SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

girona
ciència

La UB identifica mutacions que causen dos tipus de ceguesa

Barcelona
Societat

Inversió de 620.000 euros per mitigar la calor a Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès
MEDI AMBIENT

Viladecans vol doblar el nombre d’arbres urbans en sis anys fins a arribar als 30.000

Viladecans