Societat

La gastronomia de Catalunya, al dossier d'El Punt Avui

Suplement de vuitanta pàgines amb el diari de diumenge

Auge de les dietes saludables i les fires al territori

L'alimentació és un gran motor econòmic del nostre país. Fins al 2010, Catalunya importava més aliments dels que exportava. Però a partir d'aquell any, la situació es va capgirar. Així, el 2015, últim del qual es tenen dades completes, es va registrar un superàvit de 1.720 milions d'euros.

Una bona part d'aquest èxit s'explica per la millora de la productivitat i de la competitivitat, però també perquè l'agricultura, la ramaderia i la pesca de Catalunya estan arribant a un nivell excel·lent. El mateix es pot dir de molts restaurants i cuiners que des de fa anys estan posant el nostre país al mapa del món. No va ser per casualitat que Catalunya fos declarada el 2016 regió europea de la gastronomia.

El Punt Avui dedica el dossier de demà, diumenge, a exposar aquestes qüestions. En total són vuitanta pàgines amb reportatges de gran interès, com ara la dieta mediterrània. Les dietes vegetarianes estan en expansió al nostre país, igual que els cultius ecològics i el comerç de proximitat, aspectes dels quals es parla al dossier.

Una mostra de la vitalitat del nostre país és la multitud creixent de fires que es fan a l'entorn del món de l'alimentació. El lector hi trobarà una llista completa, complementada amb una informació sobre els aliments amb denominació d'origen protegida i indicació geogràfica protegida. També s'hi parla de la reaparició del pa ben fet i del creixement de la producció artesanal de formatges i cerveses. I encara hi ha espai per al vermut, la xocolata i el cafè.

El dossier queda arrodonit amb entrevistes a cuiners dels quals es parlarà els pròxims anys, com ara Albert Adrià, Àlvar Ayuso, David Andrés i Fina Puigdevall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.